Tuesday, August 30, 2005

GENERAL BIRNIS - PRELJUBNIK ILI PATRIOTA ?

GENERAL BIRNIS - PRELJUBNIK ILI PATRIOTA ?


MISTERIOZNA SMENA VISOKOG AMERČKOG GENERALA



Piše:
Ivona Živković

Jedanaestog avgusta ove godine većina vodećih (i iz istog lobističkog centra kontrolisanih) svetskih medija, nije propustila da objavi vest o smeni američkog generala sa četiri zvezdice, Kevina P. Birnisa (Byrnes). General je smenjen, kako je navedeno, zbog preljube (!)
Birnis koji ima 55 godina, treći je u rangu od
jedanaest generala. Bio je zadužen za regrutovanje, obuku i trening. Imao je pod komandom 50 hiljada vojnika, 33 škole i trenažna centra u 16 vojnih ispostava širom SAD. Rodjeni Njujorčanin, vojsci je pristupio još 1969. i ratni je veteran iz Vijetnama. Van Amerike službovao je još u Nemačkoj, a 1998. i 1999. bio je glavnokomandujući združenih američkih oružanih snaga u Bosni sa glavnim štabom u Tuzli.
Birnis, u svojoj 36 godina dugoj vojničkoj karijeri, nikada nije bio ni pod jednom disciplinskom istragom, a njegova vojna biografija vodi se kao - besprekorna. U novembru 2005. je Birnis je trebao da ide u penziju, a na njegovo mesto da dodje general Vilijam Volejs, kome Senat medjutim, još nije potvrdio imenovanje.

Privatno, Birnis je od maja 2004. rastavljen od svoje žene, a razvod je i zvanično stupio na snagu baš 8. avgusta ove godine (praktično tri dana pre smene).
Kakvu je “nedozvoljenu seksualnu aktivnost” (kako tvrde zvaničnici) ovaj vojnik od karijere načinio?
Pukovnik Dejvid H. Robertson izjavio je za Asosijeted pres da je razlog za smenu Birnisa “nedozvoljen seksulani odnos” sa “odraslom ženom” (?), koja “nije vojno lice, nije zaposlena kao civil u vojsci, i ne radi za fefderalnu vladu (!)”
Birnisu se, dakle, ne pripisuje ni nasilje, ni pedofilija, ni homoseksulanost, već “seksualni odnos sa odraslom ženom”(!?) Pa zar je to zabranjeno u američkoj vojsci pitate se možda?
Dobro se pitate, posebno ako znate za ogroman broj incidenata koje su prouzrokovali mnogi niži oficiri i obični američki vojnici u vojnim bazama širom sveta, a obuhvataju brutalna silovanja, pedofiliju, saobraćajne udese, medjusobne obračune itd.
Mnoge slučajeve je upravo Pentagon zataškao, a na sudu i u zatvoru , sa blagim kaznama, završili su samo najmonstruozniji zločinci. Ni jedan general nikada nije odgovarao ili je smenjen.
Američka vojska se upravo trudi da maksimalno zaštiti svoje vojnike od krivične odgovornosti za takva nedela. U to su se gradjani uverili u Velikoj Britaniji, u Japanu, na Kosmetu... I naš, već potpisan Sporazum sa NATO, lišava naše organe pravosudja da krivično gone njihove vojnike.
Zašto je onda ovaj slučaj, problematičan?
Verovatno zato što u postoje sasvim drugi razlozi za smenu generala Birnisa. Evo, kakve su, zastrašujuće, spekulacije iz vojniih izvora i medju nezavsisnim analttičarima iznete preko interneta.

Glavni Birnisov štab je bio Fort Monro u Virdžiniji. Upravo tu, u periodu koji nije precizno definsan, a pokriva datume od 11. do 17. avgusta, planirana je da počne vojna vežba po sledećem scenariju: Teretni brod koji prevozi nuklearnu bojevu glavu od 10 kilotona ide prema luci Čarlston, S.C. Teroristi koji su ukrcani krišom na brod pokušavaju da preuzmu bojevu glavu i detoniraju je. Sledi “Iznenadni odgovor”.
Vežba treba da obuhvati i sve moguće varijante pomoći Federalnoj Agecniji za Krizne Situacija (FEMA) i u slučaju nuklearne eksplozije, mada se u opisu same vežbe nuklearna ekspolozija ne predvidja (!)
Ono što je izazvalo sumnju u čitavu operaciju, a smena genarala još više ovu sumnju podgrejala, spekulacije su koje govore o nameri nekoga sa najvišeg državnog nivoa da vežbu pretvori u stvarni dogadjaj(!), odnosnio da se čitava “teroristička” operacija izvede stvarno (!) Da li da se stvarno aktivira i nuklaarna bomba? To niko ne zna. Ali,
ono što se danas već pouzdano zna, a zvaničnici neće da pokrenu istragu, to je da je i terorističkim napadima na Kule bliznakinje u Njujorku i na Pentagon, 11. septembra 2001. takodje prethodila jedna vežba: simulacije tororističkog napada otetim avionima(!) Vežba se upravo odvijala u vreme stvarnog napada (!) i uključila je pripadnike službe NORAD zadužene upravo za vazdušnu bezbednost SAD. Avioni ratnog vazduhopolovstva su bili zato poslati na sever prema Kanadi, i njihova eventualna intervencija, odnosno, presretanje otetih putničkih aviona, bilo je navodno onemogućeno. Na čelu vežbe, po mnogim pokazateljima, baš u to vreme bio je lično potpredsednik SAD, Ričard Čejni.
Ali to nije sve. Za vreme terorističkog napada u londonskom metrou 7. jula ove godine, bila je istovremeno vodenja jedna vežba u kojoj je simuliran napad terorista bombama na metro. Po izjavi datoj istog dana, izvesni Piter Pauer i njegova kompanija “Visor Konsultants” najamljena je da izvede ovu vežbu i to baš na istom mestu i u isto vreme kada se dogodio stvarni napad. Pauer je bio potpuno zatečen i šokiran, kada su bombe stvarno eksplodirale dok se on “igrao”. Iako su ovakve vežbe u metrou često bile izvodjene, a glavna britanska štampa o tome naširoko pisala, o ovoj vežbi nije u medijima objavljeno ni slovo. Dokaza da je ovo tačno, medjutim nema, osim izjave pomenutog Pauera, koji je već sutradan zaćutao. Zašto?
Da li je i vojna vežba u bazi Fort Monro trebala da bude samo zaklon za neki stvarni teroristički čin i da li je general Birnis plan osujetio? On je zapravo bio u poziciji da ga spreči. To je upravo pitanje za sve one koji pažljivo prate informacije koje ne dolaze od zvaničnih izvora.
Zanimljivo je da su rodjaci zaposlenih u vojsci otkrili da su svima uskraćene mogućnosti korišćenja odmora do kraja septembra.

Po saznanjima koja su su čula od izvora bliskih CNN-u, ova glavna medijska centrala za propagandu i manipulaciju u ratnim dogadjanjima, već je imala spreman TV studio u sobi za praćenje vanrednih situacija u glavnokomandujućem štabu za operacije Northcom-a, u Kolorado Springsu. Odatle bi se izbezumljenim i prestrašenim gradjanima širom sveta slale “informacije” o terorističkom aktu koje niko ne bi mogao da proveri i slepo bi im verovao. Ličilo bi to na film Emira Kusturice “Podzemlje”, gde zatočenici u podrumu sopstvene kuće nemaju pojama da je Drugi svetski rat odavno završen jer jedine informacije dobijaju od kuma “odozgo” koji ih o svemu “obaveštava”.

Ali zašto bi američka vlada to radila sopstvenom narodu? Zato što američka vlada ne radi u interesu sopstvenog naroda, već u interesu bogatih multinacinalnih komapanija, bankara i njihovih političkih lobista. Njih zanima novac, nafta, moć, profit, a ne narod.

U haosu koji bi nakon takvog terorističkog napada, sa nuklearnom bombom, nastao, hitno bi stupio na snagu Ratni zakon. On bi ukinuo praktično sve američke državne institucije i apsolutnu vlast u SAD bi imala Agencija za krizne situacije (FEMA). U tom slučaju bio bi potpuno zaobidjen Ustav i svi zakoni i ljudska prava, a FEMA bi mogla (legalno!) da hapsi, deportuje, drži neograničeno u zatvoru sve gradjane koji se nadju na teritoriji SAD. Može im konfiskovati svu imovinu. FEMA može preuzeti upravljanje nad svim medijima, telekomunikacijama, saobraćajnom strukturom, rudnim bogatstvim, energetskim resursima itd. Ovlašćenja FEMA su ogromna i potrebno je samo da predsednik SAD proglasi vanredno stanje u zemlji. A nuklearni incident je prilika za to.

Po rečima anonimnih izvora iz Bele kuće, potpredsednik Dik Čejni već je razradio plan napada na Iran konvencionalnim i taktičkim nuklearnim oružijem. U pitanju su male nuklearne bombe koje bi bile posejane na nekoliko desetina lokacija i izazvale bi totalni haos u Iranu. Potreban je samo jedan “dobar” teroristički napad na civilni ili vojni objekt u SAD odmah bi bio, i bez dokaza, optužen Iran.

Obični gradjani o ovome ne znaju ništa, jer se obični ljudi u Americi uglavnom ne bave spoljnom politikom, a da budu zastrašeni, sludjeni i maskimalno okupirani drugim stvarima trude se svi najjači mediji, potpomognuti moćno holovudskom filmskom produkcijom. Verovali ili na na čelnim pozicijama svih ovih medija su Jevreji. Stven Spilberg, najmoćniji filmski stravaralac, samo je jedna karika u lancu kontrole američke svesti, kulture i javnog mnjenja.
Deluje, sumanuto ali, nisu li ti isti mediji (SKY, CNN, FOX...) objavili da je najveći genocid nakon Drugog svetskog rata počinjen u Srebrenici i da su ga počinili Srbi? Nisu li isti mediji bili na licu mesta da prate egzodus Abanaca sa Kosmeta, veoma detaljno i emotivno izveštavajući o sudbini proteranih albanskih porodica, dok se o ubistvima srpskih policajaca, progonu srpskih civila, spaljivanju i kamenovanju srpskih kuća i otimačini imanja, nije moglo čuti ništa. Nisu li na isti način pratili rat u Bosni, pripisujući sve zločine Srbima, iako je većinu zločina platila i organizovala CIA, po oprobanom sistemu isticanja “lažne zastave”? Al Kaida je danas upravo takva falš organizacija.

Neke činjenice su danas ipak izašle na videlo. Americi, odnosno lobiju koji drži u svojim kandžama ovu državu, hitno je potreban rat širih razmera, po mogućstvu globalni, a glavno područije krize mora biti Srednji Istok: Irak, Iran, Saudi Arabija, Sirija i Kapisjski region: Uzbekistan, Avganistan, Kirgistan, sve do Pakistana. Jednostavno - tu je nafta. Serija terorističkih napada u kojima su širom sveta žrtve civili i koji se odmah pripisuju AL Kaidi samo su deo psiholoških priprema za to.
Neobična smena generala Birnisa koji je verovatno otkazao poslušnost u činjenju terora prema sopstvenom narodu ili možda predstavljao potencijalnu pretnju za eventualni državni udar, u svakom slučaju je - činjenica. Ovaj slučaj se mora što pre zaboraviti i zato protiv Birnisa, po rečima vojnog advokata Nila Puketa, neće biti vodjen nikakav krivični postupak, pa ni disciplinski: ”Smena čoveka sa takvom vojnomm karijerom, koja je sada praktično uništena, dovoljna je kazna.”

Birnis nije hteo da odgovara na pitanja novinara, a nezvanične informacije govore da je vojni vrh Amerike podeljen. Jedna polovina podržava ovakve akcije, a druga se protivi. Da li je Amerika na istorijskoj prekternici i ko će pobediti, ostaje nam da vidimo.

*

Smena visokih generala u vojsci SAD je izuzetno retka. Poslednji je slučaj iz 1990. kada je Pentagon smenio generala Majkla Djugana komandanta personala vazduših snaga pošto je otvoreno iznosio svoje mišljenje i neslaganja o američkim planovima za napad na Irak u vreme Zalivskog rata.
**
Publicista i bivši istražitelj losandjeloske policije u odeljenju za narkotike, Majk Rupert, u svojoj knjizi “Prelaženje Rubikona” objavljenoj još prošle godine, teško je optužio potpredsednika Dika Čejnija u vezi dogadanja od 11. septembra 2001.
Po njemu, negde izmedju 2000. i 2007. godine svetska proizvodnja nafte dostićiće svoj maksimum. Od tada, svetske rezerve će početi da se smanjuju i biće ih sve teže kontrolistai, jer će i potražnja biti veća. Toga je postao svestan i Čejni još 1999. kada je predočio da će Amerika morati uskoro da vodi stalne ratove, koji se ne smeju završiti ”sve dok smo živi”.
To se smatra i glavnim motivom za nastojanje SAD da udje u dugoročni oružani konflikt na Srednjem istoku.
Iran je drugi po veličini poizvodjač nafte u tom regionu, a da obezbedi svoje izvore, kao i sopstveno tržište na kome će diktirati cenu nafte i uslove prodaje (što može isključiti dolar kao sredstvo plaćanja), spremen je i nuklearnim oružijem da brani.
U tom regionu jedini koji raspolaže nukleranim oružijem sada je Izrael, ali to Americi očito ne smeta, već smetaju samo Iran i Irak. Ako se zna da moć dolara počiva upravo na njegov tražnji u trgovini naftom, jasno je da je za SAD nedopustivo da se u tom poslu nadje evro ili kineski juan ili neka treća moneta. Bio bi to krah američke ekonomije. Iran, Irak, Kina, Rusija, Venecuela to znaju I na tome i rade, jer to je “Ahilova peta” Amerike.

Prilika da započne jedan takav beskonačan rat (koji bi se vodio dugoročno na područiji Srednjeg istoka ukazala 11. septembra. 2001.

Vazdušne snage SAD su toga dana izvodile vežbu, simulaciju otmice aviona na čitavoj teritoriji SAD. Ova simulacija je uključivala najmanje jednu stvarnu letilicu, dok su ostali “letovi” bili samo u obliku falš signala na radarima. To je 11. septembra izazavalo zabunu kod kontrolora leta pa je bilo objavljeno da je istovremeno oteto čak 11 aviona. Oteta su “samo“ četiri.
Dik Čejni se tada nalazio na čelu posebnog lanca komandovanja i kontrole vazdušnih oružanih snaga u sklopu posebnog “Tajnog servisa”.
Ovaj “Tajni servis” raspolaže specijalnom tehnologijom da vidi radarske ekrane FAA (Federalne vazduhoplobne agencija) u realnom vremenu. Takodje, on ima ovlašćenje i tehničke mogućnosti da vrši nadzor u njihovom radu u slučaju nepredvidjenih dogadjanja. Upravo to je Dik Čejni radio 11. septembra 2001. u okviru vežbe. Po nalazima Ruperta, Čejni je ovaj nadzor obavljao sasvim sigurno od 9.03 kada je ušao u tajno skrovište, do 9.30.
U to vreme desio se i pravi teroristički napad na Njujork, a NORADOVI avioni nisu reagovali. Da li je Čejni bio insajder koji je to sprečio?

“SVEDOK”, 16.avgust 2005.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

[url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx/][img]http://i048.radikal.ru/0910/57/9a759e833d4a.jpg[/img][/url]

10603 movies of scant DVD property

We be subjected to thousands of the hottest movies you've been waiting to protect! And they're second nearby in Hi-Def!
These movies are playable on most viewing devices including iPod, PDA (HandHelds), PC, DVD & DivX players.
There are indubitably no limits. Download as much as you require with incredibly high speeds. No additional software is required!
Only click on a identify with, download a flick picture show and care for it on your favorite player.

[size=4][url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx]Sign Up[/url] today and forget about buying or renting DVDs offline. [/size]


[url=http://movies.aoaoaxxx.ru/][img]http://s43.radikal.ru/i102/0910/9e/0ff505c137e0.jpg[/img][/url]





























[url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx][b]TOP 40 BEST Movies:[/b][/url]
Sumuru
Mr. Destiny
Love in the Afternoon
Batman Forever
Grilled
Crooked aka Soft Target
Inferno
Miracle Worker, The
Freddy vs. Jason
Rise
Conan the Barbarian
Mystic River
Opportunists, The
Blood Trails
My Blue Heaven
Eye, The
Slumdog Millionaire
Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000
Fred Claus
Little Polar Bear, The
I Am David
Hallowed Ground
John Q
Stick It
10 Items or Less
Darkman II: The Return of Durant
Battle for Haditha
Martian Child
Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God
Hunchback of Notre Dame II, The


[url=http://feedbeast.com/forum/members/mutiolshanniko.aspx]Audie & the Wolf [/url]
[url=http://nsigcommunity.com/members/ahdjacjuk10.aspx]In the Valley of Elah [/url]
[url=http://exchange.si/members/antonmushketov4.aspx]Midnight Chronicles [/url]
[url=http://mcgeefamily.biz/members/renataevtjushkin.aspx]In Her Shoes [/url]
[url=https://www.nbhope.org/members/artemijstepiki.aspx]Butch Cassidy and the Sundance Kid [/url]
[url=http://nsigcommunity.com/members/ahdjacjuk10.aspx]Human Nature [/url]
[url=http://cherryvalleylife.com/members/zahidbistrogla.aspx]Death Ride aka Haunted Highway [/url]
[url=http://askmecode.com/members/suhajljakuvikin.aspx]Five Moons Plaza [/url]
[url=http://forum.fscp.org/members/abdulvahabsko.aspx]School for Seduction [/url]
[url=http://tamerfarag.com/members/nuzarprohorenk.aspx]Before Sunrise [/url]

7:48 AM, January 01, 2010  
Anonymous viagra online said...

Birnis, u svojoj 36 godina dugoj vojničkoj karijeri, nikada nije bio ni pod jednom disciplinskom istragom, a njegova vojna biografija vodi se kao - besprekorna. U novembru 2005. je Birnis je trebao da ide u penziju, a na njegovo mesto da dodje general Vilijam Volejs, kome Senat medjutim, još nije potvrdio imenovanje.

9:05 PM, May 31, 2010  
Anonymous Anonymous said...

Thanks for a lovely society.

12:07 PM, October 15, 2010  

Post a Comment

<< Home