Thursday, April 14, 2005

DA LI SE LEK PROTIV RAKA PRIKRIVA?/ TREĆI DEO

TREĆI DEO

DA LI SE LEK PROTIV RAKA PRIKRIVA? (3)



KAKO IZGLEDA LEČENJE RAKA VITAMINOM B17 (LAETRILOM)


Piše: Ivona Živković


Priča o vitaminu B17, koji je sintetizovan pod farmakološkim nazivom »Laetril« ili »Amigdalin« (o čemu smo pisali u prošlim brojevima), izazvao je, razumljivo, veliko interesovanje čitalaca. Najčešća pitanja su gde se »Laetril« (Amigdalin, B17) može nači i koje klinike u svetu ga koriste.
Svima koji žele da »Laetril« nabave, navodimo neke adrese i telefone koji će im pomoći u tome. Ali, pre nego što posegnete za naručivanjem i kupovinom »Laetrila«, molimo vas da pažljivo pročitate ovaj tekst kako napori onih koji već boluju od raka ne bi bili uzaludni, a nada izneverena.
Prvo što traba znati je: LAETRIL NIJE NIKAKAV ČUDOTVORAN LEK. Takav lek za rak ne postoji, ne zato što je rak neizlečiv, već zato što je pojava kancera, po teoriji dr. Krebsa, posledica ukupnog poremećaja metabolizma, a tumor samo jedna vidljiva manifestacija tog poremećaja koja počinje na jednom organu, a zatim se širi na čitav organizam. »Laeteril« (vitamin B17) samo je JEDAN HRANJIVI SASTOJAK, čijim se unošenjem, rak ne povlači automatski.
Da je pojava raka vezana za ishranu, odavno je mnogima poznato, ali šta je tačno karika koja nedostaje i dalje se zvanično ne zna ili se prikriva(!) Po teoriji dr. Krebsa ta karika je vitamin B17. Ali, samo uzimanjem vitamina B17 ništa se ne može postići, ako se istovrmeno i drugi neophodni elementi u organizmu ne dovedu u metabolički balans.
Ovo je u lečenju raka najvažnije jer su svi biohemijski procesi u organizmu medjuzavisni. Da bi vitamini delovali (bilo koji) mora biti dovoljno lučenje enzima koji te vitamine razgradjuju i sprovode u sva tkiva. Da bi se enzimi lučili u dovoljnoj meri moraju biti stimulisani nekim drugim hranjivim sastojcima, koji se takodje moraju uneti u organizam. Ceo ovaj sistem je kompleksan, kompatibilan i prirodno definisan. Svako narušavanje ovog sistema (na primer genetskim modifikovanjem biljaka koje su prirodna ljudska hrana) proizvodi lančanu reakciju. Tako smo već naveli da su u Australiji genetski modifikovali detelinu koju su pasle ovce i eliminisali iz nje upravo nitriloside tj. Vitamin B17.
Tako, ma kolike doze “Laetrila” se uzimale, on se neće korisno razgradjivati ako u organizmu nedostaju pankreatski enzimi koji mogu da rastvore opnu maligne ćelije ili neki minerali. Posebno je važan cink. Cink vrši transport nitrilosida kroz tkiva. Kod davanja injekcija “Laetrila” za prodiranje kroz tkivo neophodan je i dimetil-sulfooksid (DMSO). U terepiji se daju i velike količine vitamina C, kao i emulzionisani vitamini A i E, a posebno vitamin B15. Daju se su i neki drugi minerali i antioksidanti.
U svojoj klinici »Laetrilom« doktori Krebs, Hans Niper i Filip Benzel preporučuju da idealna enzimska kombinacija za delovanje »Laetrila« sadrži: Pancreatin (1250mg); Papain (150mg); Bromelain (150mg); Trypsin (125mg); Lipase (50mg); Amylase (50mg); a-chymotrypsin (45mg); Rutin (100mg); sirov koncentrat telećeg timusa (55mg); Zinc gluconate (10mg); Super oxide dismutase (50mcg); Catalase (200 jedinica); L-Glutathione (10mg);
Ovo navodimo samo da bi se videlo koliko su delovanja i samih enzima medjuzavisna, a njihova idealna kombinacija sa drugim vitaminima važna kako bi se maligna ćelija što bolje napala. Zato je važno da se terapija »Laetrilom« (iako je on sam potpuno netoksičan i u slobodnoj je prodaji, osim u SAD i Australiji) obavlja pod nadzorom lekara koji ima sa njim iskustva u terapiji.
U tretmanu raka “Laetrilom” u klinici “Oaza nade” u Meksiku, gde je 35 godina sprovodi poznati dr Kontreras, koristi se i hrskavica ajkule. Zašto? Ajkule su najzdravija bića na planeti. Imune su praktično na sve bolesti koje čovek poznaje. Veruje se da je skelet ajkule najodogovorniji za ovakav imuni sistem. Po doktoru Kontrerasu ajkulina hrskavica blokira rast krvnih sudova smanjujući vitalnost kanceroznog tumora. Ajkulina hrskavica stimuliše proizvodnju antitela i podupire čitav imuni sistem. Ovaj netoksični element koristan je i kod lečenja raznih zapaljivih procesa, reumatizma i oseteoartritisa. Korišćenje ajkuline hrskavica je kontraindikovano sa trudnoćom i dojenjem što, takodje, treba napomenuti.
Mnogi uzimaju vitamin B17 u prirodnom stanju, preventivno ili kao dodatak terapiji. Najčešće se uzimaju gorki bademi iz koštice kajsije.Verujući da što više pojedu koštica brže će se izlečiti, neki dožive i trovanje cijanidom koji se u gorkom bademu nalazi. Badem koji nije gorak nema cijanida, što znači da nema vitamina B17 u sebi. “Latreil” je ipak manje toksičan od šećera i čak 21 put manje toksičan od aspirina. Sa druge strane, svi klasični lekovi, koji se koriste u terapiji raka, izuzetno su otrovni.
Evo kako cijanid iz vitamina B17 (Laetrila) funcioniše. Rak voli šećer, a cijanid u koštici kajsije je okružen šećerom. Rak jede šećer i truje se cijanidom. Zato je jako važno da se ćelije raka navedu da jedu samo šećer sa cijanidom. Unošenje svakog drugog šećera u organizam za vreme lečenja treba eliminisati. To znači ne jesti ni krompir koji je bogat karbohidratima koji se pretvaraju u šećer. U protivnom ćelije raka će se slatko hraniti, ali se neće trovati. Naprotiv, još bolje će napredovati.
Kod preventivnog uzimanja tableta “Laetrila” od 500 mg
efekat se pojačava ako se uzima i 5 do 7 koštica kajsija dnevno jer se u košticama nalaze i drugi vitamini, minerali i enzimi, koji će se aktivirati i pomoći “Laetrilu” da se u telu asimiluje. Najbolje je zapravo jesti čitavu kajsiju, a badem iz koštice prethodno dobro sažvaketi. Ne gutati ceo.
Proteolitski enzimi vare proteinski omotač oko kancerozne ćelije i omogućavaju cijanidu da bude “svaren”. Tablete ovih enzima treba uzimati tri puta dnevno (3 do 6) na prazan želudac. Jedna ili dve tablete se mogu uzeti sa hranom kako bi se pomoglo u svarivanju i redukciji toksične nesvarene hrane.
Sve su ovo trikovi koje koriste lekari u lečenju raka uz pomoć “Laetrila”. Čitava ova metabolička terapija se vrši u dve faze, od kojih prva traje 21 dan, a druga još tri meseeca. Ali, to je samo deo terapije.
Sa druge strane, pošto kao »okidači« za umnožavanje kanceroznih ćelija služe razne kancerogene materije, a one su u vidu raznih civilizacijskih dostignuća, potrebno ih je potpuno eliminisati iz organizma. Zato za vreme lečenja treba potpuno obustaviti unos svih »kancerogenih okidača« ili ih svesti na najmanju moguću meru. To znači: izbegavati namirnice životinjskog porekla, a potpuno isključiti slanine, šunku, preeadjevine itd. Izbegavati hranu koja je zamrznuta i konzervirana i hranu sa veštačkim aditivima. Izbegavati sve što sadrži beli fluor i fluorisanu vodu (fluorid uništava enzime), so, ili beli šećer i veštačke zasladjivače (koji su izuzetno opasni). Ne jesti ribu prženu u ulju, već samo kuvanu i pečenu. Od sokova uzimati što više sveže cedjenog voća i povrća. Šest do osam čaša vode. Alkohol, duvan, kafa, sedativi, analgetici, moraju se isključiti. Najmanje tri sata dnevno treba provesti na suncu, bez naočara sa zaštitnim UV filterima. Što manje vremena provoditi na veštačkom svetlu, osim pod onim koje ima ceo spektar boja, kao fluorescentne cevi. Izbegavati gledanje televizora kao i korišćenje losiona, toksičnih lakova za kosu, antiperspirant dezodoransa, karmina, maskara, pomada itd. Jednostavno, prilagoditi se životu čoveka iz prirode.
Najzad, ono što će svakog obolelog od raka dovesti u nedoumicu je: da li prvo primeniti alternativnu terapiju sa »Laetrilom«, ili prvo probati sa klasičnim lečenjem, koje nudi takozvana ozbiljna medicina. To je svakako hamletovska dilema, jer ako se prvo krene sa hemoterapijom, operacijama, citostaticima, zračenjem, transplantacijom ćelija..., i sve se pokaže nesupešnim, ostaju prirodni lekovi, za kojima većina i poseže tek na kraju. Ali, problem je što su tada mnoge zdrave ćelije već uništene, organizam trajno osakaćen i oslabljen, i još više toksikovan. Alternativna prirodna lečenja, logično, tada više ne daju rezultate.
Sa druge strane, savetovati nekome da prvo krene sa alternativnim lečenjem (npr. Laetrilom), riskantna je preporuka, jer će u slučaju neuspeha većina lekara reći: »zakasnili ste«.
Kako odlučiti?
Antički filozof Sokrat učio je svoje učenike da se u potragu za istinom može krenuti samo onda kad se dovede u pitanje neko verovanje koga smo se do tada čvrsto držali. Savremena propagnda danas, putem medija, čini upravo suprotno, namećući odgovore pre nego što ljudi i pomisle da nešto pitaju. Tako je najveći deo čovečanstva prestao da misli i postao potrošačka masa koja se ponaša u skladu sa reklamnim preporukama i informacijama iz medija. Navikli smo da drugi misle i istražuju za nas. Ni u vreme Sokrata (koji je nateran da popije čašu otrova) ni danas, onima koji pokušavaju da misle svojom glavom, nije lako.
Na osnovu onoga što je o »Laetrilu« već napisano, svakome stvorenom od prirode (i boga), ostaje da sam razmisli i odluči kako će svoj život očuvati. A za to odlučivanje čoveku je i podaren mozak. Treba ga samo napuniti informacijama i »uključiti«. Samo takav život je i dostojan čoveka.



ANTRFILE:

1. Najpoznatija svetska klinika “Laetrilom” obavlja se u Meksiku u Tijuani(na samoj granici sa SAD u Kaliforniji), u bolnici “Oaza nade”. Vode je dr. Ernesto Konteras i dr Harold Maner. Pošto je u SAD “Letril” zabranjen Amerikanci hrle ovde. Adresa je: “Oasis of Hope Hospital”,P.O. Box 439045, San Ysidro, California 92143 USA
Predsednik: Dr. Francisco Contreras
Direktor: Daniel Kennedy


2. Tablete “Laetrila”(Amigdalina), koštice od kajsija, prateći enzimi, emulsionisani vitamini A i E, kompletni protokoli Prve i Druge faze lečenja koje primenjuje dr. Konteras (uključujuči i način ishrane u kućnoj terapiji) i svi ostali proizvodi, mogu se dobiti na adresi u Velikoj Britaniji:
The Vitamin Service, LTD; 8 Madeira Avenue, Leigh-on-Sea, Essex, SS9 3EB, United Kingdom.
Naručivanje je moguće i preko interneta na www.vitserve.com
telefon: +(44) 1702 470 923; fax: +(44) 1702 471 475
E-mail: supplies@thevitaminservice.com
Cena jeddnog pakovanja “Laetrila” od 100 tableta po 500mg je 95USD, a od 100 mg 27USD. Ampule za injekcije su oko 100 dolara, DMSO solucija 15 USD. Koštice od kajsije 2x460 grama oko 36 funti. Na sve ovo plaća se poštarina, a prihvataju se skoro sve medjunarodne platne kartice.

3. U SAD se može kupiti “Lateril” sa etiketom “OTROVAN”, njegova upotreba u lečenju je zabranjena.
American Media/ Reality Zone; PO Box 4646
Thousand Oaks, CA 91359 USA
Internet adresa: www.realityzone.com
Telefon za narudžbe: (805) 498-2333 I (800) 595-6596
Fax (805) 498-4868
E-mail: info@realityzone.com
Ovaj servis nudi veliki izbor knjiga, brošura, audio i video kaseta kao i kuvare za pravilnu ishranu i potrebne vitamine i ostale prorodne preparate.

3. U Australiji se može kontaktirati klinika “The Fountain of Life” i dr. Michael Tait. Tel. 617-5574-5144 ; Fax 617-5574-5844E-mail mail@drmichaeltait.com ili drmtait@thefountainoflife.ws
Adresa: 41/232 Napper Rd, Arundel,Gold Coast, Queensland, Australia

4. Za sve ostale informacije o vitaminu B17 pogledajti i Internet sajt: www.worldwithoutcancer.org.uk
E-mail: info@worldwithoutcancer.org.uk
Telefon u Velikoj Britaniji je:(+44) 01702 480934
Na ovom sajtu, mogu se preuzeti besplatne brošure u kojima se detaljno objašnjava način delovanja Laetrila. Svi materijali su na engleskom, a njihova distribucija je SLOBODNA I POŽELJNA.


5. I u Evropi postoje privatne klinike koje sve više primenjuju terapiju vitaminom B17, a informacije o njima se mogu dobiti na već navedenim adresama.




Tekst je objavljen u nedeljniku “Svedok”, u martu 2005.

www.svedok.co.yu

9 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Pozdrav do ivona
Vi pisuvam od makedonija pa sakam da znam kolku e verodostojno ona so vitamin b17 dali ima nekoe pretstavnistvo vo Srbija ili na drugo mesto na balkanov kaj sto moze da se najde ovoj vitamin.
Mnogu golem pozdrav

12:14 AM, November 27, 2006  
Blogger garderoba za trudnice said...

This comment has been removed by the author.

11:29 AM, April 12, 2009  
Anonymous Anonymous said...

Pozdrav za Ivonu
kada bi stvarno moglo ovo nekako vise da se progura u javnost, ja tek sada prvi put cujem za to.
Mada logicno covek sam moze da pomisli: "Pa da, ljudi su otisli na mars, klonirali i sta sve ne, a lek za rak jos nije otkriven, mislim.. hmmm.."
Pa da, sve se vrti oko novca, ja sam radila u banci tri meseca i dala sam otkaz, mislim da treba i o tome malo pricati, kakvi su poslovi postali i da se covek danas koristi i eksploatise totalno samo da bi imao porodicu da prehrani.. Moras "dusu djavolu" da prodas da bi izdrzao tempo i nacin rada i ophodjenja ljudi medjusobno.
I otvaranje ovih trznih centara kao sto su Delta city i sada Usce..
Hajde jos malo da podstaknemo kulturu groznicavog trosenja! Meni ono zaista lici na kockarnice (koje su sada pored banaka i apoteka najbrojnije) udjes skockas sav novac i kad izadjes osecas se jos bednije nego kad si usao!
Gledam one ljude tamo, sede po kaficima i restoranima i niko vise nikoga ne gleda dok komunicira, oci im nezaustavljivo setaju sa jednog butika na drugi! LUDILO!
I tako "mama i tata" uzorni roditelji, vode sad svoju decicu u Delta šiti (izvinjavam se city) i u Usce, umesto u prirodu!
Ma toliko toga je diskutabilno da...
Valjda ima neke nade..
Pozdrav jos jednom za Ivonu!!
Ivana

11:35 AM, April 12, 2009  
Anonymous Anonymous said...

Pozdrav
Imam karcinom pluca i voljna sam da probam B17.
Donet mi je B17 iz mexica, tako da mi je josh potrebno koje vitamine trebam da uzimam uz B17. mozete mi reci koji su to vitamini? Bila bi vam zahvalna

11:22 PM, July 20, 2010  
Blogger barajevo said...

Primetio sam da protezirate kliniku "Nova Vita". Da li je to zbog toga sto se prica da iza navodnog vlasnika (koji je graficar po struci) stoji zena Ministra zdravlja, zena gospodina Milosavljevica, ili imate neke druge razloge.
Uz to vidim da dajete neke linkove za nabavku B-17, a da li znate da se B-17 moze nabaviti potpuno legalno i u Srbiji na e-mail: zseatovic@gmail.com ili naruciti na telefon: 062 77 33 50

8:24 PM, November 13, 2010  
Blogger malina said...

Zamolicu ako neko zna gde se u Beogradu covek moze leciti od raka pluca tim alternativnim metodama pod kontrolom lekara ? (davanje infuzije, hemikalija...). Hvala

marina.biblija@gmail.com

4:52 PM, December 29, 2010  
Blogger barajevo said...

Ne znam kako ovo funkcioniše, ali ja sam tek sada, tri meseca kasnije, obavešten da je na moj napis poslat komentar. Ipak, ovo što Marina traži je tipično za naš mentalitet: "Hoću nešto ali ako može da mi ne uđe". Da li je moguće da ste Vi, Marina, "pali s Marsa". Da li ste ikada čuli, videli, pročitali da kod nas bilo koji segment zdravstva priznaje da nema pojma i da tzv Alternativa može da reši probleme koje oni ne mogu. Da li je moguće da vi stvarno verujete da možete naći bilo koga iz zvanične medicine da će Vam prušiti vrstu usluge kakvu vi očekujete. Kako ste to zamislili.
U ostalom, ako ste se odlučili za zvaničnu medicinu drzite se njih, a ako ste se odlučili za tzv. Alternativu, što će vam lekari i zvanična medicina. Nemoguće je biti i pošten i ...........

6:21 PM, March 05, 2011  
Anonymous Anonymous said...

Imaga ga konacno u MAkedoniji u Skoplju oficijalno uvezen B17 i cela preventiva mislim da vec imaj otvoreno prestavnistvo u Beogradu
www.priamus.com.mk

7:14 PM, February 11, 2013  
Anonymous Anonymous said...

This is my firѕt time ρay a νisit аt here and i am genuinely pleassаnt to read all at
sіnglе place.

my blog skin lightening products

2:44 AM, April 05, 2013  

Post a Comment

<< Home