Tuesday, July 12, 2005

TERORISTIČKI NAPAD U LONDONSKOM METROU

KAKO ANTIGLOBALISTI VIDE TERORISTIČKI NAPAD U LONDONU

Piše:
Ivona Živković


DA LI POSLEDNJIM TERORISTIČKIM NAPADOM U LONDONU »AL KAIDA« ŽELI BRITANCIMA DA POKAŽE KAKO SU IM NEOPHODNE BIOMETRIJSKE LIČNE KARTE?

U svojim komentarima prošlonedeljnog terorističkog napada antiglobalistički analitičari pominju upravo ovo kao jedan od mogućih razloga za izazivanje scena terora I užasa u Londonu. Jer, svaki terorizam, kažu oni, ima iza sebe fiansijera, a niko logičnki ne finansira ako od toga kasnije nema dobiti. Osveta sama po sebi, odnosno sveti rat Džihad kao teror koji je sam sebi cilj, kako u navodnoj poruci atentatora stoji, priča je za malu decu. Podsetimo odgovornost za napad , kako su preneli svi globalni mediji, preuzela je tajna gropa za Džihad u Evropi.
Po njima teror je opšta pojava kao deo specijalnih psiholoških operacija koje se sistematski izvode širom sveta u cilju pravljenja panika I haosa, iz čega bi se nakon toga kreirao Novi Svetski Poredak, globalnog karaktara. To znači, sa jednom setskom Vladom, jednom centralnom bankom, jednom valutom, svetskom vojskom I svetkom policijom. Naravno uz sve to ide jedinstven bezbednosno informativni I obaveštajni centar. U tom centru nalazile bi se lako dostupne sve baze podataka objedinjene u jednu jedinstvenu. U njoj bi se bukvalno nalazle lične informacije o svakom stanovniku na planeti.

Uvodjenje biometrijskih ličnih karata sa čipom zato je veoma važan zadatak koji globalistička politička elita treba da sprovede u sopstvenim državama. Tako bi se za svakog pojedinca u čipu na ID karti našli svi potrebni podaci koji bi ga u potpunosti identifikovali, u svakom trenutku, na svakoj poziciji na planeti, u svakoj akciji. U memoriju čipa bili bi smešteni pored osnovnih ličnih podataka I krvna grupa, DNK, otisci prstiju I rožnjače, rasa(!), sve adrese, svi telefoni fiksni I mobilni, svi brojevi bankovnih računa, sve poslovne I klupske propusnice koje koristi I dr.
Čip sa podacima je ugradjen u biometrijsku ličnu kartu, a bez lične karte vlasnik se nigde ne može kretati, jer će morati da se ukuca prilikom pristupa svakom javnom punktu, ulasku u autobus, metro, u poštu, banku, na stadion, u kafanu... Biće zabeležena njegova svaka finansijska transakcija.
Još je Dostojevski u 19. veku, proročki zapisao da u budućnosti čovek bez propusnice neće moći ni u dvorište da izadje.
Danas se Zemlja, polako ali sigurno, tehnološkim napretkom, pretvara u zatvor, a jedan od najpoznatijih antiglobalističkih Internet sajtova ima upravo taj naziv: “Planeta zatvor” (prisonplanet.com)

Već sada nemoguće je ući u bilo koji poslovni objekat bez propusnice. Naravno, opravdanje je uvek strah od mogućeg terorizma. Logično, da nema terorista ne bi nam bile potrebne biometrijske lične karte.
Tako su teroristički napadi Al Kaide upravo potvrda da se svi moraju povinovati apsolutnoj bezbednosnoj kontroli.

Ali, uvodenje biometrijskih ID karata u Britaniji dovelo je do žestokog otpora gradjana. To je izazvalo I burnu raspravu u Parlamentu pa je ministar Dejvid Blanket, koga je opozicija nazvala Velikim Bratom, podneo ostavku. U jeku žestoke rasprave održani su I parlamentarni izbori, gde je najžešći zagovornik ove ideje Toni Bler dobio samo 15 % glasova. To je vladu stavilo u poziciju da ne može zakon da provuče kroz Parlament.

Ali, sada nakon terorističkog napada baš u javnom prevozu, svi argumenti opozicije i Kena Livingstona, najžešćeg oponenta ovoj nameri Vlade, praktično su izbijeni.

POSTOJI LI ZAISTA AL KAIDA?

Antiglobalisti za teroristički napad u Londonu, ali I napade u Njujorku i Madridu, prozivaju isključivo predsednika Buša I premijera Blera, kao I Izrael I bankare sa Vol Strita, odnosno neokonzervativce I kretaore Novog Svetskog Poretka.
Njihove optužbe su potkrepljene analizama koje pokazuju kako su globalni mediji pod njihovom kontrolom izveštavali I analizirali, a šta prećutali, I u kojim se političkim okolnostima sve dogodilo.

Primetili ste naravno, da su sve svetske TV mreže angažovale eksperte upućene u sistem rada famozne Al Kaide. Za istu terorističku organizaciju, BBC je pre samo nekoliko meseci u jednoj svojoj dokumentarnoj seriji utvrdio da zapravo i ne postoji kao organizacija, već postoje samo ratni vetereni iz Avganistana I Irana koji se pojavljuju na svim mestima gde treba izazvati uslove za medjunarodnu vojnu intervenciju. Tako oni izazovu neki lokalni masakr koji iziskuje humanitarnu intervenciju medjunarodnih mirovnih snaga. Tu glavnu ulogu preuzima NATO.
Ovaj već uhodani sistem izazivanja ratnih žarišta u svetu, odavno je demistifikovan. Teroristi Al Kaide I danas su u Iraku gde masakrima nad iračkim civilima kompromituju irački Pokret otpora. Bili su I u Bosni gde su kompromitovali JNA, a zatim na Kosovu gde su imalim zadatak da šire teror I paniku medju srpskim I albanskim civilima. Plaćaju ih I obučavaju najčešće CIA I izraelski Mosad. Dakle, to odavno nije više tajna.

Datum i mesto napada u Londonu (javni saobraćaj) takodje su pažljivo odabrani. Velika Britanija je upravo dobila organizaciju Olimpijade 2012. pa se može lako zaključiti da su mere veće bezbednosti neophodne kada u njega dodje čitav svet (pa I onaj arapski). Ko zna ko sve od sportista može biti zavrbovan od Al Kaide.
Napad izveden prošle nedelje u Londonu, medjutim, zahteva izuzetno organizovanu mrežu vrhunskih eksperata za eksplozive i telekomunikacije, jer i najmanja greška otkrila bi neki trag iskusnim agentima MI5, koji su na ovaj napad odavno upzoravali. U tom slučaju, odmah bi bile prekinute sve telekomunikacione veze i uveden rigorozan nadzor saobraćaja. Hiljade video kamera na javnim mestima bi bilo aktivirano za praćenje mogućih terorista. Prosečan gradjanin u Londonu već danas se pojavluje pred nadzornim kamerama bar tri stotine puta svakog dana.
Čak ni IRA nije u stanju da izvede tako kompleksan teroristički napad, iako je tu na svom terenu, a šta reći o Arapima koji su uvek uočljiviji i zbog jezika i izgleda.

Pojedni analitičari magazina “Tragač istine” (The Truth Seeker) čak upozoravaju da je u mnogo ranijih terorističkih napada IRE na tlu Britanije bilo umešanih pojedinca iz obaveštajne službe MI5, kako bi IRA u pogodnom političkom trenutku bila okrivljena.
Najzad, samo agenti MI5 imaju stalni i neograničen pristup svim vitalnim transportnim i telekomunikacionim sistemima.


ZAŠTO JE IZRAELSKI MINISTAR BIO UPOZOREN?
Posebno je zanimljiva I analiza informacije koja je procurla iz pula Asosijeted presa, a stigla je iz izraelskih nacionalnih medija, da je izraelski ministar finansija, Benjamin Natanjahu, navodno od Skotland Jarda dobio upozorenje o mogućem terorističkom napadu baš na području gde se dogodila prva eksplozija. Natanjuhu, koji boravi u Londonu, I baš u tom trenutku je trebalo da krene na ekonomski samit putem gde će se dogoditi prva eksplozija (metro stanica Liverpul Strit), odlučio je da ostane u sobi. Ova vest je brzo isčezla, a finalna zvanična informacija je bila da je Skotland Jard obavestio izraelsku ambasadu u Londonu o mogućem napadu, ali da su sva upozorenja izdata tek NAKON prve eksplozije, a nikako PRE.
Sve u svemu, izraelski ministar je dobio bar neko upozorenje od svoje ambasade I britanske policije. Drugi ministri, a posebno gradjani kao da nisu bili važni.
Inače, Al Kaida se u antiglobalističkom žargonu sve češće naziva Al CIAda I Al Mosada.
Odgovornost je po izveštavanju globalnih medija preuzela organizacija za koju niko do tada nije čuo, a radi se o “Tajnoj grupi Al Kaide za Džihad u Evropi”. Globalni mediji su preneli da je njihova poruka ostavljena na jednom Internet sajtu, ali adresa nije saopštena.
Druga informacija je bila da je pismo sa izjavom stiglo putem mejla u redakcije nemačkog lista “Špigl” pa su je ONI stavili na svoje Internet izdanje(!) Isto je preneo I Rojters “pozivajući se na italijansku Ansu”(!)

U Al Kaidinoj poruci izmedju ostalog stoji:
“Nacija Islama I nacija Arapa raduje se zbog osvete britanskoj cionističkoj krstaškoj vladi zbog masakra koji je izvršila u Iraku I Avganistanu.
...
Herojski mudžahedini izveli su ovaj blagosloveni napad u Londonu. Britanija sada gori od straha, terora I panike u njenim severnim, južnim, istočnim I zapadnim kvartovima”.

Tu su i citati iz Kurana, a prevodilac globalne mreže MSNBC TV, Džejkob Kerajkes, je primetio grešku u jednom citatu iz Kurana.

SKRETANJE PAŽNJE JAVNOSTI

Kogod je ovaj napad organizovao I izveo poslužio je za skretanje pažnje bar još sa dva ključna aktuelna dogadjanja: onog što se zbivalo u tom trenutku na samitu Grupe 8 i trenutne situacije u Iraku.
Skup G 8 su dočekali veoma jaki antiglobalistički protesti (globalni mediji ih zovu anarhistima). Sukob sa policijom je bio mnogo žešći nego što se očekivalo.
Na Samitu su do trenutka eksplozije bili postignuti sledeći dogovori:
1. Članice Grupe 8 saglasile su se sa otpisom duga za 18 zemalja, dok su afričke zemlje tražile oslobadjanje za čitavu Afriku.
2. EU članice obećale su da će pružiti finansijsku pomoć 0,56 % bruto društvenog proizvoda do 2010. godine i 0,7 % do 2015. Zahtevi antiglobalista su bili da se izdvoji 0.7 %. i da se pomoć ne vezuje za ekonomske ugovore i bilo čime uslovljava. Takodje su tražili da se svima otpišu dugovi koji se ne mogu naplatiti I da se opozovu sva globalna trgovinska pravila koja su skrojena u interesu najmoćnijih.
Predsednik Buš predložio je udvostručavanje pomoći Africi narednih 5 godina do 8.6 milijardi dolara. Nije postignut dogovor o oslobadjajanu od carinskih barijera.

3. Nije učinjen napredak u dogovorima o klimatskim promenama – SAD su rekle da neće smanjiti emisiju štetnih gasova, ali će gledati da razviju čistije tehnologije. Ovde je poseban problem što zemlje ne žele da smanje emisiju štetnih zaračenja koje stvaraju vojske, a prisutni su i sve učestaliji eksperimenti sa klimom koji se vrše za vojne potrebe.

IZ IRAKA PODVIJENIH REPOVA

Što se tiče Iraka, NATO pozicija tamo je više nego očajna. Žil Munije, bivši francuski izaslanik za Irak smatra da je broj ubijenih američkih vojnika već premašio 9 000, da pokret otpora jača i da će Amerikanci kad tad »morati da napuste Irak sa podvijenim repovima«.
I u američkom Kongresu sve su žešće kritike na račun Džordža Buša, pa se postavilo i otvoreno pitanje da li on radi u interesu SAD ili Izraela.
Predsednik Buš je, medjutim, odlučan da NATO trupe ostanu u Iraku, pravdajući to upravo mogućom daljom esklacijom terorističkih napada Al Kaide, a koja svoje uporište sada ima baš u Iraku. Sa tim se složio i Toni Bler.
Za kraj evo I nekoliko citata danas vodećih antiglobalističkih engleskih I američkih analitičara.
Džon Kaminski: “Bombardovanje Londona me podseća na Madrid, Istanbul i Bali. Niko nije uhvaćen. Sterotipno su odmah okrivljeni Arapi. Svuda su žrtve civili.
Kada ćemo konačno sastaviti deliće ove igre I videti da je čitav svetski teror, uz pomoć korumpiranih medijia, ništa više nego REŽIRANI HAOS čije će konsolidovanje stvaraocima globalnog profita služiti za još veće bogaćenje. Da sva ta besmislene ubistva nisu ništa drugo do anegdotsake žrtve u finansijskim planovima kapitalističkih giganata, koji kontrolišu najveći deo sveta I žude da pokore ono što je još ostalo. Da li ćemo na vreme shvatiti kakva je to užasna igra?”

Džo Sobren: “Da bi terorizam imao pun efekt, potrebna su tri elemanta: teroristi, političari I mediji. Jer, šta ako neko podmetne bombu , a niko to ne objavi na sva zvona. Kakav je onda efekat?”
Kako će grupa terorista Al Kaide osvojiti Englesku? Kako bi osvojili mnogo veću zemlju preko Atlantika? Kako bi oni pobedili i I šta bi oni dobili ako bi pobedili? Da li bi postavili svog premijera umesto Blera?
Ovaj terorizam nije pretnja, to je već postojeća konstantna uzmenirenost. Najviše panike izazivaju upravo globalni mediji alarmantnim I trujumfalističkim pokrivanjem dogadaja, praveći više štete nego što je ona izazvana gubitkom ljudskih života”.

Kolin Din: “Krajnji cilj ovog nasilja je uplašiti javnost I naterati je na potčinjenost jedinstvenoj svetskoj vladi; kako će se ovaj proces odvijati najbolje oslikavaju reči najvišeg britanskog policijskog zvaničnika Ser Jana Blera, koji je danas na konferenciji za štampu izjavio doslovce: ”Da, dok je konfuzna situacija - ona mora biti konfuzna sa ovako veliki brojem pogodjenih mesta, ali laganim koordiniranim naporima polako uvodimo novi red iz haosa”.
Dodajmo još da su i naši mediji 7.7. sasvim preuzeli sliku I izveštaje globalnih televizija: CNN, SKY, BBC, FOX... Domaći analitičari, koji su gostovali tim povodom u našim TV studijima uvek isti (Dragišić, Simenunović, Radić), dolazili su ispred svojih nevladinih organizacija.
Zaključak svih je bio da je teroristički napad na London delo Al Kaide i da je i kod nas neophodna reorganozacija bezbednosnih službi I njihovo objedinjavanje. I pojačane mere bezbednosti(!) pošto Al Kaida može udariti I ovde (!).
Srpski MUP je još zimus objavio da planira uvodenje biometrijskih ličnih karata u skladu sa evro atlantskim integracijama.

Objavljeno u “SVEDOKU”, 12.jula 2005.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]software reseller list, [url=http://firgonbares.net/]academic software online[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] free price list software microsoft sql software
Master Collection Mac Retail [url=http://firgonbares.net/]vista business oem software[/url] software to buy tickets
[url=http://firgonbares.net/]superkids educational software[/url] layers in photoshop elements 6 for mac
[url=http://firgonbares.net/]Photoshop CS3 Extended Mac[/url] Pro 9 Advanced
free downloads of softwares [url=http://firgonbares.net/]buy igo software[/b]

6:08 AM, November 21, 2009  
Anonymous Anonymous said...

I got this web page from my buddy who shared with me
about this web site and now this time I am browsing this web site
and reading very informative content at this place.
Also visit my blog ... funnymariogames

1:44 AM, December 20, 2012  
Anonymous Anonymous said...

Sites linked to "important" sites are more likely to get ranked higher.
Sometimes it is because their theme doesn't give them a choice; sometimes, it's given that they don't know they use a choice or don't know why they want one.
Make sure each page of your website has at
least one major keyword and split some pages if necessary - Make
sure the links and link text contain your target keywords If possible, organize links business sites to suit the target keywords in addition to
their pages.

My weblog - market samurai review

3:08 PM, March 21, 2013  
Anonymous Anonymous said...

Үour οwn report οffеrs ρrοven necеssary tо
me. It’s eхtremely useful and уou are
nаturally ѵery experіenced іn thіs arеa.
You get еxposed my eyеs for you to diffеrent viewѕ on thiѕ subject mаttеr using іntriquing, notable and ѕolіd wгitten сontеnt.
Here is my page - ambien online

8:28 PM, April 07, 2013  

Post a Comment

<< Home