Tuesday, October 18, 2005

VOJSKOM PROTIV VIRUSA?

DA LI ĆE SAD ZBOG PTIČIJEG GRIPA POSTATI VOJNA DRŽAVA?


Piše:
Ivona Živković

Predsednik SAD, Džordž Buš, želi da za borbu protiv virusa ptičijeg gripa angažuje vojsku. Zašto vojsku, možda se pitate, kade je to posao zdravstvenih službi? Nije li uloga vojske da se bavi pitanjima nacionalne bezbednosti kada je država ugrožena od strane neke druge države? Ili je možda SAD u nekom nevidljovom ratu pošto znamo da osim konvencionalnog postoji i biološko i hemijsko oružje. U ovo prvo spadaju i virusi, mutirani, naravno, jer protiv njih neprijatelj nema adekvatnu vakcinu.
Da li je virus H5N1 upravo takav virus i odakle se pojavio?
Ovim pitanjima su se pozabavili brojni nezavisni analitičari, biolozi i virusolozi koji odavno ne veruju onome što govore vlada i predsednik SAD, a još manje veruju u izveštavanje globalnih medija. Odavno je poznato da sve što radi predsednik SAD čini to prvenstveno u interesu krupnog kapitala. Isti kapital drži i najuticajnije medije. Zato i ne čudi poznata izjava Ričarda Selenta, bivšeg predsednika CBS News-a:
»Naš posao je da ljudima dajemo ne ono što oni žele, već ono što mi odlučimo da oni treba da znaju«.
A šta treba da znaju gradjani SAD? Po aktuelnim izveštavanjima pomenutih medija gradjani širom sveta upravo se zastrašuju smrtonosnim virusom H5N1, koji izaziva ptičiji grip i koji se sprema da izazove pandemiju nevidjenih razmera.
Predsednik Buš je, prema pisanju Vol Strit žurnala (1. oktobar, 2005) planirao da od Kongresa zatraži oko 10 milijardi dolara za skladištenje vakcina i antivirusnih medikamenata, kao i da pripremi državu za moguću pandemiju.

Od tog novca 3,1 milijarda dolara biće utrošena za nabavku leka (Tamiflu), koji proizvodi privatna kompanija Roche, a ostatak bi išao u globalni nadzor, razvoj vakcina i lokalne potrebe.
Delovalo surovo ili ne, moguća pandemija ptičijeg gripa, ipak je idealna prilika za farmaceutske kompanije da preliju sebi nekoliko milijardi dolara iz budžeta SAD. A koje srećne kompanije će napraviti profit? Po pisanju žurnala »Business Week«, očekuje se da to budu: GlaxoSmithKline, Sanofi-Aventis, kalifonijski ogranak Chiron Corp, BioCryst Pharmaceuticals Inc, Novavax and Wave Biotech, te pomenuti švajcarski gigant Roche Holding, koji proizvodi Tamiflu. Kompanija iz Merilenda koja se bavi biotehnologijom MedImun i proizvodi “inhalirajuće vakcine protiv gripa” takodje se pozcionirala za proizvodnju vakcine protiv H5N1 virusa.
Iako nema stručnjake za ptičiji grip, glavni izvodjač u ovom poslu sa Pentagonom (koji će biti glavni nosilac borbe protiv pandemije), biće i Biport, kompanija koja je delom u vlasništvu Carlyle Group, poznate po bliskim poslovnim vezama porodica Buša i Bin Laden.
Ono što Bussiness Week nije napisao, a radoznalci otkrili je i sledeće: 1 Bezbednost Tamilflu-a uopšte nije utvrdjena kod ljudi koji već imaju neke hronične bolesti, a predstavljaju veliki procenat populacije. 2. Roche (Hoffman-LaRoche)okrivljena je zbog diktiranja cena u svetskoj ponudi vitamina 1999., kao predvodnik petrohemijskog i farmacetustkog kartela. Ovaj kartel potiče još iz vremena nacističke Nemačke kada je na njegovom čelu bila kompanija I.G. Farben, poznata po tome što je bila najveći finansijer Adolfa Hitlera. 3. Glavni saradnik Sanofi-Aventis- a je kompanija Merck, koja je dobila lavovski deo para iz dobrovoljnih fondova nakon Drugog svetskog rata. Zarada joj je znatno opala nakon prošlogodišnjeg povlačenja iz prodaje leka za artritis Vioxx. Merck je ozgloglašen i zbog razvoja vakcine za hepatitis B koja je prouzrokovala pandemiju AIDS-a, o čemu je dokaze izneo dr Leonard Horovic u svojoj knjizi, koja je postala bestseler. Dr Horovic se inače godinama bavi istraživanjem o preplitanju korporativnog biznisa i zdravstva.
Kada je u Kanadi otkriven virus SARS-a sve preduzete mere bile po savetima i nadzorom UN i Svetske zdravstvene organizacije, otkriva poznati antiglobalista Mišel Čusudovski. A poznat je uticaj porodice Rokfeler na UN, baš kao i njihov interes u petrohemijskoj i farmaceutskoj industriji.
Rokfelerov novac izgradio je zgradu UN u Njujorku. Za vreme Drugog svetskog rata Rokfeleri i njihova kompanija »Standard oil« podržavala je finansijski Hitlera više nego saveznike, pa ih je jedan federalni sudija čak prozvao da su počinili izdaju SAD. Prema Džonu Loftusu zvaničnom istražitelju nacističkih zločina, Nelson Rokfeler nagovorio je u UN glasački blok iz Južne Amerike da podrži stvaranje Izraela, samo da bi očuvao svoju podršku nacistima kao tajnu. Ranije, Džon D. Rokfeler pridružio se Preskotu Bušu (dedi sadašnjeg predsednika) u britanskoj kraljevskoj porodici u sponzorisnju Hitlerovog projekta rasne higijene. Za to vreme porodica Rokfeler imala je stvarni monopol u američkoj medicini, farmaciji i u genetičkim istraižvanjima, a takodje i u istarživanjima raka. Na ova istraživanja godišnje se danas troši 200 milijardi dolara. Da li vas čudi što leka još nema?
Tako je pod zaštitom Nelsona Rokfelera bio i Henri Kisindžer, i danas uticajni lobista, a u vreme Ričarda Niksona savetnik za Nacionalnu bezbednost. Tada je Kisindžer razmatrao i program depolulacije Trećeg sveta jer je to bilo u interesu SAD, Velike Britanije, Nemačke i drugih saveznika. Takodje je razmatrao da CIA proizvodi biološko oružije, a što se vidi iz kongresne beleške iz 1975. Tu su se nalazili i veštački stvoreni virusi za još smrtonosniji ptičiji grip, nego što je tada bio.
Klasičan primer ove humano korisne i finansijski isplative integrisanosti je toksični kancerogeni organofosfat pesticida razvijen protiv humanih populacija neprijatelja, ali pod zvaničnom namenom za uništavanje komaraca, u ratu protiv virusa Severnog Nila. Vojna terminologija ovo naziva nesmrtonosnim ratovanjem, ali od izloženosti otrovima, polako dolazi do veoma velike smrtnosti. Polako, znači da prvo nastaju simptomi koji traže lečenje, a to znači uzimanje lekova, terapija, bolničkih tretmana... Sve ukupno samo je dodatna zarada za farmakološku industriju. Krajnji efekat je ipak- smrt. Samo lagana. Nije li ovo čist ijatrogenocid, pita se dr Horovic.
Bolesti koje nastaju iz ovog ijatrogenocida uključuju zapravo obilje autoimunih bolesti I novih vrsta kancera, koji uopšte nisu postojali pre 50 godina. Poznato je da toksični sastojci iz nekih vakcina, koje se danas uveliko koriste, kod dece izazivaju autizam i smetnje u učenju. Ne govori li sve ovo da je čitavo naše društveno - ekonomsko i političko doba - genocidno.

Da vodeći trustovi mozgova koji se bave ispitivanjem virusa, pred ijatrogenocidom zatvaraju oči, potvrdjuje ispitivanje koje je vršio nedavno Institut za nauku i društvo u Londonu, kada su dobili zadatak da vide da li je moglo doći do neke omaške u nekoj laboratoriji gde se baratalo virusom koji izaziva SARS. O tome da je »greška« namerno stvorena, niko nije istraživao. Zašto? Zato što su svi virusolozi angažovani na tom zadatku imali samo želju da nadju vakcinu, pošto su bili pod finansijskim pokroviteljstvom velikih farmaceutskih kompanija.
Iz ovoga vam je već jasnije zašto će najveću ulogu u borbi protiv pandemije ptičijeg gripa u SAD voditi Ministratsvo odbrane. Po rečima predsednika Buša, treba
se spremiti i na nasilno deportovanje zaraženih u karantin. Već smo ranije pisali o ogromnim ovlašćenjima Fderalne agencje za krizne sitauacije (FEMA) koja na raspolaganju ima preko 40 logora na terotoriji SAD za držanje deportovanih stanovnika. Koliko je FEMA bila »efikasna« u pružanju pomoći nakon uragana Katrina, sada je opšte poznato. A nije bila efikasna, verovali ili ne, jer nije imala na raspolaganju vojsku. Pisali smo da su angažovali privatne naoružane plaćenike, kao i jednu meksičku jedinicu. Upravo sada to koristi Džordžu Bušu kao adut pred Kongresom i javnošću, da u slučaju pandemije ptičijeg gripa mora imati jača ovlašćenja i mogućnosti, a to znači da angažuje vojsku.

Problem pandemije ptičijeg gripa se sada upravo postavlja kao pitanje Nacionalne bezbednosti.
Zato će se jačati vojska, zato će novac za borbu protiv pandemije ptičijeg gripa ići Pentagonu, a ne socijalnim i zdravstvanim ustanovama. Čitav zdravstveni sektor, će biti, po planu Buša, stavljen pod nadležnost Pentagona (!)
Naravno, što su ovlašćenja vojske veća, manja su gradjanska prava. U SAD je nakon terorističkog napada na Pentagon i kule bliznakinje 11. 9. 2001. inače već uveden Patriotski zakon, koji državnim službenicima onemogućava iznošenje u javnost informacija koje bi mogle poslužiti navodnim teroristima kao korisna obaveštenja. A to su ugavnom tvrdnje mnogih savesnih službenika FBI, CIA, te službenika vlade koji tvrde da se njihov rad sve više stavlja u službu privatnog korporativnog biznisa, ali i nekih stranih država, dok se interes SAD opasno ugrožava. Očito, američke patriote imaju problem sa sopstvenim patritizmom.

Sada vam je jasno i zašto globalni mediji u vlasništvu i pod kontrolom istog multinacionalnog korporativnog biznisa ovih dana seju strah i paniku od ptičiojeg gripa.
Da li je to deo je planiranih psiholoških operacija (PSYOPS) koje gradjane vešto i neprimetno uvode u globalni robovlasnički sistem pod kontrolom jedne vlade, jedne vojske, jednog planiranog i kontrolisanog tržišta - Novog Svetskog Poretka?



ANTRFILE 1

Na primer, 1968. kada je Kisindžer dobio obeveštajne podatke o “korisnim biološkim agentima” za ratovanje virusima i kontrolu populacije, rekombinovani virusi gripa upravo su bili stvoreni specijalnim Programom za viruse i kancer. Istim Programom virusi influence i parainfluence bili su rekombinovani sa brzodelujućim virusima leukemije (akutna limfocistična leukemija) kako bi poslužili za kao oružije koje potencijalno širi rak putem kijanja.
Isti istraživači uključeni u taj Program (O'Koner, Stjuart, Kinard, Raušer i drugi) takodje su sakupili viruse ptičijeg raka (sarkoma) i nakalemili ih u humani i majmunski virus kako bi odredili njihovu kancerogenost. U tim nastojanjima Raušer je koristio radijaciju kako bi povećao potencijal virusa koji uzrokuje razvoj kancera. Ova neverovatni naučna ostvarenja bila su zvanično cenzurisana i zanemarena od glavnih medija, tvrdi dr Leonard Horovic.

Isti vojno -farmakološko- biološko-hemijski eksperimenti i isti trust mozgova danas velikodušno sjedinjuju oslabljene biološke i hemijske agenate u interesu onih koji prave lekove i vakcine, a to su moćne multinacionalne kompanije. Dakle, jednom u službi ubijanja, drugi put u službi preventive i lečenja. Simpatično, zar ne?


ANTRFILE 2

Američki Zakon o vojsci (Posse Comitatus iz 1878.) zabranjuje angažovanje vojske na obavljanju policijskih aktivnosti na tlu SAD. Zato Buš traži promenu zakona, kako bi ovog puta mogao bolje da reaguje (!)
Džin Heli, stariji urednik konzervativnog Kato Instituta, kaže da Buš rizikuje ovim da podrije temeljne principe američkog zakonodavstva poigravajući se sa angažovanjem vojske na unutrašnjim stvarima. Hejli ističe da vojska nije ni trenirana da radi sa civilnim stanovništvom i da postoji mogućnost militarizacije čitavog družtva, što može teško ugroziti američku demokratiju.
Ali ne želi li predsednik Buš upravo to?
Nisu li »rat potiv Side«, »rat protiv narkomanije«, »rat terorizmu«, »rat kanceru«, »rat ptičijem gripu«... tipičan propagandno politički arsenal kojim se sa američke političke scene poručuje gradjanima da će njihova vlada odlučno da ih zaštiti od svakog potencijalnog zla. Za sve te ratove, vladi treba vojska, policija, stroža kontrola gradjana, njihovih bankovnih računa, Interneta, telekomunikacija itd. jasno vam je šta sve treba totalitarnom vojnom režimu.
Da li će izglasavanje novog zakona o vojsci biti kraj američkog civilnog društva?

»Svedok«, 18.10.2005.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home